MCU - MUSIKCIRKELLEDARUTBILDNING

Att lyfta sitt band till nästa nivå
De flesta musiker jag träffar spelar musik för att det är roligt. En av de mest avgörande faktorerna för att alla i bandet ska fortsätta tycka att är roligt, är att utvecklas.
En annan utmaning är att få en handfull viljestarka konstnärer (bandet) att komma överens om känsliga ämnen (låtidéer). Hur får man en grupp människor att bli kreativa, kunstruktiva och sträva mot ett gemensamt mål?
På min MCU pratar vi musik i en avslappnad atmosfär. I grunden handlar det om tre olika områden.

Musik
Tips och råd om hur man kan utvecklas fortare som musiker utan att behöva öva mer.
Hur du som musiker och ni som band kan bli mer kreativa.
Saker du inte visste att du redan kan.

Ledarskap
Vad är det som avgör hur snabbt ni når era mål?
Hur får man en grupp människor att bli kreativa, kunstruktiva och sträva mot ett gemensamt mål?

Folkbildning
Studieförbunden erbjuder fantastiska möjligheter för band att börja spela, utvecklas och få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Du får information om på vilket sätt du kan få hjälp oavsett om du är nybörjare eller är på väg att få skivkontrakt och ta steget in i den professionella världen.

Om mina utbildningar

  • Jag har hållit drygt 300 musikutbildningar för studieförbund, musikföreningar, Arbetsförmedlingen, Svenska Musikerförbundet och Göteborgs Musikhögskola.
  • Jag har träffat drygt 4 000 musiker som alla varit på olika ställen på sin musikaliska resa. En del har varit nybörjare, andra spelat några år och en del har spelat på festivaler i europa.
  • 75% av deltagarna tyckte att MCU:n var ”Mycket bra”.
  • 25% av deltagarna tyckte att MCU:n var ”Bra”.
  • 0% av deltagarna var missnöjda med MCU:n

 

 

 

MCU dagen med Ulf Widlund var riktigt bra och inspirerande. Jag tycker att alla band som vill utveckas och gå framåt ska komma och vara med på en sån här dag, inte bara cirkelledaren utan hela bandet. De som faktiskt tar det tilfället att helt gratis få gå en sånhär "utbildning" kommer snabbt att utvecklas till ett mycket mer samlat och professionellt band. Så, tacka Studiefrämjandet för att dom satsar så mycket på att du/ni ska få så stor chans som möjligt ska utvecklas som person/band och kunna syssla med din/er passion: MUSIK

Mvh
Rob

Glada i hatten och übertrötta efter gigget satte vi oss i bilen mot Växjö för att tidigt på morgonen träffa Ulf Widlund och ha MCU (Musikcirkelledarutbildning). Väldigt blandat med folk var på plats denna morgon, allt från musiker som hållt på sedan i julas till 17-18 år med musik (om inte mer). Väldigt inspirerande och givande utbildning… kl 9 på morgonen efter att haft ett gig dagen innan är man inte speciellt pigg, dock fick Ulf våran “attention” ganska snabbt när han tar fram basen och drar igenom hela Mirrors truth med In flames! YEESS!! han har satt “ribban” för denna dag och där hölls den…  well done Ulf och tack för alla nyttiga tips!

dEmotional

 

 
 
© Ulf Widlund 2013. All rättigheter förbehållna. E-post: widlund.edutainment@gmail.com