SKRIBENT

Vid sidan av musik är jag intresserad av instrument och teknik. Jag har gjort över 300 tester, artiklar och intervjuer för Musikermagasinet sedan 1988. De flesta har handlat om elbas och basförstärkare men jag har också skrivit om studio och gjort intervjuer med t ex Jason Newsted (Metallica), Marcus Miller och Billy Sheehan (David Lee Roth och Mr Big).
Min position som skribent på Musikermagasinet har gjort det möjligt att testa sådant som annars kan vara svårt eller dyrt. Hur många gånger har man inte träffat musiker och musikaffärsinnehavare som med bestämdhet hävdar att t ex en viss pick up ”bäst”? Men vet de egentligen hur det verkligen är? Jag är inte bara nyfiken utan jag vill verkligen veta. Därför har jag lagt oskäligt många (obetalda) timmar på att försöka gräva mig ner till sanningen om t ex:

  • Vad är det för skillnad på olika bassträngar? Jag spelade in över 100 olika märken/modeller/material/konstruktioner med olika speltekniker.
  • Vad är det för skillnad på olika elbas pick ups? Jag spelade in över 20 olika pick ups monterade på samma elbas under laboratoriemässiga förhållanden.
  • Vad är det för skillnad på en Fender Jazz Bass som kostar 5 000 kr och en som kostar 10 000 kr, respektive 20 000 kr?

Nu vet jag.

 

 

 

 

 

 

 
 
© Ulf Widlund 2013. All rättigheter förbehållna. E-post: widlund.edutainment@gmail.com